Godt nytt fotballår!

Vi spiller sammen

Godt nytt fotballår!

Først og fremst, ønsker vi dere alle et skikkelig godt nytt år! (Kunst)gresset er i skrivende stund grønt. Det går mot lysere tider og nærmer seg sakte men sikkert sesongstart. Sønnen min spurte meg etter trening i går, «pappa, når er det vi begynner med kamper igjen? Jeg vil spille kamp!» og jeg svarte som sant er at det fortsatt er en liten stund til. Det er moro med trening, også om vinteren, men kamper er fortsatt morsommere og sånn skal det være.
Heldigvis går tiden fort fremover nå, og plutselig blåser dommeren i fløyta.

I mellomtiden kan vi benytte muligheten til å utvikle oss både som spillere, trenere, ledere og lag. Og i den forbindelse er det særlig to ting jeg har tenkt mye på de siste dagene. Se på det som en liten påminnelse. Jeg trenger det i hvertfall sjæl, både som trener og som pappa.

1. La barna ta egne valg på banen! Vi skal være aktive og engasjerte trenere som gjennom øvelser og spill skal lære de hva Stagstilen innebærer. Det forutsetter at vi er «på», men husk at barna også må få tid og rom til å ta valgene selv. Vi kan ikke til enhver tid fortelle de hva de skal gjøre hver gang de får ballen. Det er det lite læring i. Det handler kanskje om å lede de, uten å stå i veien, eller noe i den duren. Dere skjønner hva jeg mener. Sannsynligvis kommer de til å ta drøssevis av feilvalg, og sånn skal det være, for det er slik vi lærer. Vi skal prøve og feile! Og det leder meg over til punkt

2. Det er bra å gjøre feil! La oss denne vinteren bruke treningene til å skape en kultur der spillerne føler seg trygge, der de spiller med senkede skuldre og der de ikke er redd for å gjøre feil. Klarer vi det, er jeg overbevist om at vi vil skape fin utvikling og gode lag!

PS. Sjekk gjerne ut vår egen sportslige plan! Trykk her! Her finner du alt du trenger å vite om Stagstilen, hvordan vi ønsker å fremstå, hvilke verdier vi står for, i tillegg til at det er mange gode tips til treningsøvelser for de ulike aldersgruppene!


God trening! Vi spiller sammen💚

Fotballhilsen Akademileder i Stag-fotball, Andreas Kvebæk Dahl

Del innlegg på Facebook

Facebook

Se andre innlegg