HENRIK ER LANDSLAGSMASKOT

Vi spiller sammen

HENRIK ER LANDSLAGSMASKOT
STAG Minihåndballgutta Myrhol Sørlle ved bordet

Gjensidige forsikring er stolt sponsor av Håndballgutta. De ville finne 16 gutter mellom 9 og 12 år som hadde lyst til å være landslagets maskoter i ett år.

Og Henrik Sørlle ble plukka ut til å være en av disse!

STAG Minihåndballgutta Myrhol Sørlle ved bordet
Bjarte og Henrik klare for samarbeid

 

Hva gjør en Minihåndballgutt?
Som Minihåndballgutt får man være med på offentliggjøringen av laguttaket til VM.

I 2017 blir de invitert inn på en landslagssamling sammen med resten av minilandslaget. Her blir det også landskamp, hvor de får være Håndballguttas maskoter!

Alle Minihåndballgutta får hver sin mentor på landslaget, og mentoren kommer på besøk for å lede en av treningene til laget deres.

Spenningen var derfor stor rundt hvem som skulle komme til STAG og lede trening. Tirsdag 3.1. ble det klart at det Bjarte Myrhol som er Henriks mentor og som kommer til å lede ei trening i Stavernhallen. Dato kommer seinere.

STAG Minihåndballgutta Myrhol Sørlle ved veggen
Bjarte og Henrik prater håndball

Henrik Sørlle er en aktiv STAGgutt på 9 år. Han er med på håndball og fotball. Han har spilt alene på jentelaget i ca ett år, men i høst har det kommet med flere gutter ??. En av grunnene til at han meldte seg som maskot var for å få flere gutter med på håndball.

 

Håndballforbundet skriver om tirsdagens pressemøte:

Gjennom et helt år får 17 heldig utvalgte gutter være maskoter for sine store forbilder – de norske Håndballgutta.

-«Minihåndballgutta» er et samarbeidsprosjekt mellom Gjensidige og Norges Håndballforbund. På bakgrunn av søknad blir 17 gutter fra ulike steder i Norge valgt til å være maskoter for herrelandslaget vårt i håndball, sier Stian Grøstad, sponsorsjef i Gjensidige.

Guttene er i alderen 9-12 år og har det til felles at de elsker håndball. Mange av de drømmer selv om å komme på landslaget en gang. I søknadene skriver de om hvor mye håndball betyr for dem, hvordan de ser opp til sine forbilder, men også om det å kunne dele denne opplevelsen og glede lagvennene sine. De vil lære av de beste for å bli bedre.

Gjennom året får alle minihåndballgutta være med på landslagsuttak, spillersamling og landskamp. Det største er likevel å få besøk på trening hjemme hos klubben av den landslagsspilleren minihåndballgutten er maskot for.

-Med aktiviteten «Minihåndballgutta» ønsker vi i Gjensidige å bidra til økt oppmerksomhet på barneidrett og alle ildsjelene i støtteapparatene. Vi vil løfte frem gleden og positiviteten som er forbundet med lagspil, og ikke minst håper vi å motivere unge gutter til å fortsette å ha det gøy med håndball, sier Stian Grøstad.

Uttaket er basert på søknad, og ikke håndballferdigheter. Dette gir muligheten, ikke bare til de som er best på banen, men til alle håndballinteresserte gutter. Vi ønsker å skape et «sosialt landslag» hvor det viktigste ikke er det sportslige, men å bygge vennskap på tvers av bakgrunn, geografi og sportslig nivå.

 

SE OGSÅ

Østlandspostens artikkel: Klikk her

Håndballforbundets artikkel: Klikk her

Tips oss om fler!

Del innlegg på Facebook

Facebook

Se andre innlegg