Ny sportsplan gjør det lettere å løse samfunnsoppdraget

Vi spiller sammen

Ny sportsplan gjør det lettere å løse samfunnsoppdraget

I Stag fotball har man bruk høsten på å lage ny sportsplan. Denne planen ble presentert for trenere og andre tillitspersoner under sesongavslutningen til Peterborough i slutten av oktober. De fleste kjente nok allerede til den, men men det var veldig bra med en skikkelig gjennomgang.

Dette fungerte også som siste mulighet til å gjøre endringer, og en del av besøket på Mick George Training Academy ble brukt til å bli kjent med og komme med innspill til planen.

Tommy Nordang har vært sentral når de siste sportsplanene i Stag har blitt laget.

– Hva kan du si om denne sportsplanen, Tommy?

Vi har laget en plan som er lett å lese og lett å sette seg inn i. Men det aller viktigste er ikke spillemønster og systemer. Planen skal i like stor grad være et virkemiddel for å løse samfunnsoppdraget vårt som breddeklubb som er å skape felleskap for barn og unge i Stavern og omegn.

– For meg så handler dette om å både bidra til å utvikle fine folk og fotballspillere. Alle barn og unge i Stag skal bli fine folk, og så håper vi at noen blir fotballspillere på toppnivå. sier Tommy entusiastisk.

– Dette er den «grønne tråden» i alt arbeidet vi gjør. Helt konkret er planen tydelig og pen å se på. Det er fortsatt en stor del med sportslig begrunnelse for arbeidet vi gjør, men det er delt tydelig inn i forskjellige deler for forskjellig aldersgrupper. Med en slik plan er det lettere å tenke at «klubben er sjef». Sammen med treningsøkta er det enklere for trenerne å fokusere på det klubben mener er viktig. Planene forteller også tydelig hvordan vi skal differensiere treningen for de som trenger litt ekstra.

– Det snakkes en del om spillermønster og formasjoner på Stagbanen nå?

– Ja, det er noe av det nye. I Stag spiller vi nå 4-2-3-1-systemet. De yngre lagene med færre på banen, spiller liknende systemer med samme spillermønster. Det gjør at spillerne blir kjent med plassene allerede fra de er 6 år og det blir rett og slett enklere å spille fotball. En spiller kan flytte fra 9-fotball til 11-fotball og relativt enkelt tre inn i rollen sin. Selv om det er to spillere mer på banne, så er de fleste andre rollene like.

– Tror du trenerne er kjent med dette nye systemet, da?

– Vi har i allefall gjort en del for at de skal være kjent med dette. Mye av det som står i planen er kjent fra år tilbake. Den teoretiske delene er oppdatert. Ellers har mange vært med når planen har blitt laget. I Peterborough hadde vi workshop der alle kunne komme med innspill. Etter at vi kom hjem, har vi arranger samling der alle trenerne rett og slett har sett og øvd på system og prinsippene bak systemet.

– Vår nye sportsplan ser bra ut og har ikke minst bra innhold. Det er enkelt å finne delene som gjelder de forskjellige årsklassene og vi tror vi lager et opplegg som er lett for nye trenere og ikke minst lett for spillere å lære seg. Når spillerne har færre valg, er det lettere å ta de gode valgene, sier Tommy fornøyd.

Og det er lettere å ta de gode valgene også utenfor banen og dermed bli fine folk.

Alle trenerne i Stag kjenner forhåpentligvis til planen. Den kan uansett lastes ned og studeres her. Foreldre og andre burde også ta en kikk.

Lenke til Sportsplan

Del innlegg på Facebook

Facebook

Se andre innlegg